- Back to Home »
- Other Knowledge »
- ေခ်ာကလက္သည္ မွတ္ဥာဏ္စြမ္းအား တိုးတက္ေစေသာ အစားအစာျဖစ္သည္
Posted by : Unknown
Friday, January 10, 2014
ေခ်ာကလက္သည္ ခႏၵာကိုယ္အတြက္သာမက စိတ္ပိုင္းဆိုင္ရာ က်န္းမာေရး အတြက္ပါ အေထာက္အကူ ျပဳသည္ဟုဆိုသည္။ ကိုကိုးပါဝင္ေသာ ေခ်ာကလက္မ်ား စာသံုးျခင္းသည္ ဥာဏ္ရည္ပိုင္းဆိုင္ရာ လုပ္ေဆာင္ႏိုင္စြမ္း တိုးတက္ေစၿပီး မွတ္ဥာဏ္ခၽြတ္ယင္းမႈ ျဖစ္ေနေသာ သက္ႀကီးပိုင္းမ်ားအား ေသြးေပါင္ခ်ိန္ တက္လာေစသည္ဟု ေလ့လာစူးစမ္းမႈ အသစ္က ေတြ႕ရိွ ခဲ့သည္။
မွတ္ဥာဏ္ခၽြတ္ယြင္းမႈ အနည္းငယ္ျဖစ္ေနေသာ သက္ႀကီးလူနာမ်ားသည္ ကိုကိုးအနည္းျဖစ္ေစ အတန္အသင့္ျဖစ္ေစ အမ်ားအျပားျဖစ္ေစ ပါဝင္ေသာ ေခ်ာကလက္မ်ားကို စားသံုးေပးသင့္သည္ဟု အဆိုပါ ေလ့လာ စူးစမ္းမႈအရ သိရသည္။ ေရရွည္၊ ေရတို မွတ္ဥာဏ္စြမ္းအား၊ စဥ္းစား ေတြးေတာႏိုင္စြမ္းႏွင့္ စဥ္းစာျခင္း လ်င္ျမန္ႏႈန္းတို႔ကို ရက္သတၱ ၈ ပတ္ၾကာ စမ္းသပ္ စစ္ေဆး ခဲ့ၾကရာ ကိုကိုးပါေသာ ေခ်ာကလက္ အသင့္အတင့္ သို႔မဟုတ္ အမ်ားအျပား စားေသာက္သူ လူနာမ်ားတြင္ မွတ္ဥာဏ္စြမ္း တိုးတက္မႈရိွသည္ကို ေတြ႕ခဲ့ၾက ရသည္။
ေခ်ာကလက္ ပံုမွန္ စားေသာက္ေပးျခင္းျဖင့္ မွတ္ဥာဏ္စြမ္းရည္ တိုးတက္မႈ ရိွေၾကာင္းကို အီတလီႏိုင္ငံ L’Aquil တကၠသိုလ္မွ တြဲဖက္ပါေမာကၡ Giovambattista Desideri ဦးေဆာင္ေသာ အဖြဲ႕က သုေတသနျပဳ ေလ့လာခဲ့ ၾကျခင္းျဖစ္သည္။